Mijn favorieten

Taxaties

 


Taxatie in de regio Winschoten Een gevalideerd taxatierapport voor elke situatie 

Het aanvragen van een taxatie kan diverse aanleidingen hebben, zoals het bepalen van een vraagprijs, het controleren van de waarde bij aankoop, het verkrijgen van financiering, voor de belasting, bij echtscheiding of overdracht binnen de familie. Voor elke situatie kunnen wij snel en goed een gevalideerd taxatierapport opstellen. Gecertificeerde taxateurs in Winschoten

Voor het verkrijgen van een financiering schakel je een geldverstrekker in. Bijna alle geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport dat voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Viva Woonaccent Makelaars Winschoten is gecertificeerd taxateur en aangesloten bij onder andere het NWWI en de Taxateurs Unie. Deze instellingen waarborgen de kwaliteit van taxaties. Een van de vereisten van deze instellingen is dat er enkel woningen mogen worden getaxeerd op max. 30 kilometer rondom de vestiging van de taxateur. Vandaar dat wij taxeren in Oldambt, Bellingwedde, Pekela, Veendam, Stadskanaal, Vlagtwedde, Menterwolde, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Appingedam en Delfzijl.

Wil jij een snelle, doch grondige en gevalideerde taxatie voor een vast tarief? Maak dan een afspraak met ons.  

Veelgestelde vragen 

Wanneer is een taxatie nodig? 

Een taxatie is verplicht bij een hypotheekaanvraag. Wil je een huis kopen en hiervoor een hypotheek aanvragen? Dan dient de woning die jij wilt kopen getaxeerd te worden. Door middel van de taxatie wordt de waarde van de woning vastgesteld. Op basis van deze waarde (en jouw inkomen) wordt er bepaald hoeveel je kan lenen. Een taxatie kan ook in andere situatie nodig zijn, bijv. wanneer je wilt weten of de waarde van jouw woning is verhoogd na een verbouwing.


Wat bevat een taxatierapport?

In een taxatierapport wordt alle informatie over de woning beschreven, zoals het type woning, de locatie, bouwkundige staat, oppervlakte en verplichtingen en rechten die op de grond/het perceel rusten. 


Wat gebeurd er als de taxatiewaarde lager is dan de koopsom? 

De hoogte van de hypotheek wordt vastgesteld op basis van de taxatiewaarde. Wanneer deze waarde lager is dan de koopsom, zul je het restbedrag met jouw eigen spaargeld moeten financieren. Het is dus belangrijk om na te gaan of je dit restbedrag kunt betalen.
 


Taxatie aanvragen 

Vraag hier een taxatie aan. Wij bellen je z.s.m. terug om een afspraak in te plannen. Direct telefonisch een afspraak maken kan ook  via 0597-424480. 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring